Bra att göra i trädgården - augusti

Alla månader har olika saker som är bra att göra i trädgården. Nu när det är augusti så finns det en del saker du kan göra. Det är bara tips, inga måsten!

Bra att göra ute

Om det är så att du inte har några höstblommande buskar så finns det mycket krukodlat att köpa, som syrenhortensia och syrenbuddleja, som fjärilarna genast kommer att samlas vid. Det går bra att plantera dem nu under augusti månad. 

Denna månad är det bra att plantera vintergröna växter så att de hinner etablera sig och utveckla ett stadigt rotsystem innan vintern.

Det är bra att toppa tomatplantorna. Då hinner de attetablera sig och utveckla ett stadigt rotsystem innan vintern.

Nu är det även dags att gallrakrusbärs- och vinbärsbuskarna efter skörden.

Reparationsså gräsmatta kan du göra nu, då daggen på nätterna ökar och luften är svalare och fuktigare.

Augusti är även en bra tid för att anlägga gräsmatta. Nu är jorden varm och fuktig. Fröna hinner gro och rötterna etablera sig ordentligt innan vintern.

Beskär fruktträden. Om du har massor med frukt som inte är mogen och du inte vill börja dra i grenar nu så går det bara att beskära flera veckor framåt. 

På balkong och terrass

En del tänker att säsongen är över och att det inte är idé att göra något på balkongen eller uteplatsen. Men det går bra att plantera i kruka nästan hela året, bara du ser till att placera den på skyddad plats när det blir kallt. 

Nästa val gäller om du ska satsa på somriga blommor en runda till eller om du redan nu ska skapa arrangemang som håller långt in på hösten. Det är inte fel att göra lite både och!

 

 

 

8 Aug 2019